Vintertid - Undgå tørre og sprækkede trædepuder!

Vintertid – Undgå ømme og sprækkede trædepuder!

Vinteren banker på døren, og det betyder kulde og salt. Dette er ikke en god kombination for din hunds poter! Mange hunde lider af tørre og sprækkede trædepuder især i efteråret og i vinterhalvåret. Det kan være meget generende og smertefuldt for hunden.

Sådan passer du bedst på din hunds poter

En hundepote består af en række tåknogler, bindevæv, fedt, sener, muskler, blodkar, nerver, hud, hår og kløer. Selve trædepuderne som sidder under poterne er bygget op af fedtpuder, som beskyttes af flere lag meget tyk og hård hud. Trædepuderne er en helt fantastisk opfindelse og er en meget vigtig del af hundens poter, som gør det muligt for hunden at kunne gå på forskelligt slags underlag. Især trædepuderne er udsat, da de har konstant kontakt med det underlag, som hunden går på. Huden mellem trædepuderne bliver også nemt rød og irriteret pga den fugt og salt som hundepoterne bliver udsat for i vinterperioden.

Din hund er meget afhængig af sine poter. Sunde og velplejede poter er vigtigt og er med til at give din hund et godt hundeliv. Det er derfor vigtigt, at du som hundeejer holder øje med din hunds poter hver dag og passer og plejer dem med en god potevoks.

Der er meget forskel på kvalitet blandt de forskellige potevoks på markedet. Som veterinærsygeplejerske vil jeg anbefale KovaLine Salve , da den i mine øjne er den bedste på markedet og samtidig er fri for farlige og skadelige stoffer. Den har en optimal plejende og beskyttende effekt både på trædepuderne, men også på huden imellem tæerne. Derudover er den nem at smøre på, og trænger hurtigt ind i huden. Om vinteren er det en god idé, at skylle poterne med lunkent vand efter gåturene, hvis de har været i kontakt med vejsalt. Det skyldes at vejsalt virker udtørrende på trædepuderne og er generende for huden imellem tæerne.

KovaLine Salve kan købes her!

Det er bedre at forebygge, end at behandle!

Det er selvfølgelig altid bedre, at forebygge revner i trædepuderne end at behandle dem. Derfor er det en god idé, at gå i gang med at smøre med potevoks, inden hunden får tørre og sprækkede trædepuder. På den måde forebygger du problemer hos hunden. En trædepude der først har fået en revne, er mere udsat for infektion. Derudover er det smertefuldt for hunden.

Vil du have mere information til din mail?

Tilmeld dig nyhedsbrevet herunder! Du vil løbende få meget mere information om kæledyr, hunde, katte og heste!

3 thoughts on “Vintertid – Undgå ømme og sprækkede trædepuder!”

  1. Hej vi bruger natur voks men flere incl dyrlæge siger det ikke er godt da de bliver for bløde og sårbare så vi er blevet i tvivl Vh Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *