Mops

Mops

Mopsen er en lille og charmerende hund. Den er i Danmark blevet mere og mere populær med årene formentligt, fordi den er velegnet som familiehund.

Mopsens mentalitet

Mopsen er en rigtig god familiehund, da den er meget robust og meget kærlig. Den kan også lide at lege, hvilket passer glimrende sammen med børnene, men samtidig så er den robust og overbærende nok til dem. Den er meget god til at håndtere fremmede hunde og mennesker. Det er ikke en hund, der gør meget, men den kan snorke rigtigt højlydt.

Mopsens behov

Mopsen kan hurtigt blive overvægtig, hvis ikke den får nok motion. Derfor kræver hunderacen rigeligt med motion, men den kræver også mental stimulans. Det betyder også, at den skal have massere af kontakt med familiens medlemmer.

Mopsens aktivitetsniveau

Mopsen kan have fuldt fart over sig, men kan også ligge stille og roligt i sofaen. Den kan sagtens finde på at drille, og den bestemmer selv, hvem og hvad den skal følge. Mopsen vil dog altid holde en tæt kontakt.

Pleje Mopsens pels

Leder du efter en hund, der ikke kræver meget pleje, så kan Mopsen være noget for dig. Pelsen er blød og kort. Den fælder ret meget. Derfor skal pelsen børstes dagligt. Mopsen kan ikke klare meget varme.

Mopsens højde

Mopsen er fra 25 til 28 centimeter høj.

Mopsens vægt

En mops vejer fra 5 til 8 kilo.

Mopsens farver

Mopsen har mange farver heriblandt sort, sølv eller fawn.

Vil du have mere information til din mail?

Tilmeld dig nyhedsbrevet herunder! Du vil løbende få meget mere information om kæledyr, hunde, katte og heste!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *