Hvordan sveder hunde?

Hvordan sveder hunde?

Hunden har ikke svedkirtler samme steder som mennesket, der har det fordelt over kroppen og som hjælper menneskets krop med at blive nedkølet. Hunden har derimod svedkirtler på poterne. Derfor er hunde også dårligere til at regulere kropsvarmen sammenlignet med mennesket. Menneskets svedkirtler har desuden en anden funktion end hundens.

Svedkirtlernes funktion på en hund

Hunden har sine svedkirtler placeret på dens poter, da dette forhindrer udtørring af hundens poter. Derudover udskiller svedkirtler dufte, som hunden bruger til at afmærke dens territorier.

Hvordan regulerer hunden dens kropsvarme?

Hvis ikke hunden regulerer dens kropsvarme via dens svedkirtler, hvordan gør den så? Hunden regulerer sin kropstemperatur igennem at halse, når de har det varmt. Det betyder i praksis, at hunden trækker luft over tungen i munden for at afkøle kroppen. Hvis du derfor oplever, at din hund har en hyppig vejrtrækning i meget varmt vejr, så kender du årsagen nu.

Pas på med dehydrering

Da din hund ikke kan regulere dens kropstemperatur på samme måde som mennesker, så er der en højere risiko for at de bliver dehydreret. Derfor er det vigtigt – især om sommeren – at din hund får nok vand og at den har steder at søge skygge.

Hjælp din hund med at blive afkølet

Det er en god ide at hjælpe din hund om sommeren med at blive afkølet, hvilket du kan gøre ved at hælde koldt vand over din hund, sørge for at dens liggesteder er i skyggen og at du giver den lov til at halse.

Vil du have mere information til din mail?

Tilmeld dig nyhedsbrevet herunder! Du vil løbende få meget mere information om kæledyr, hunde, katte og heste!

2 thoughts on “Hvordan sveder hunde?”

  1. Det er nu vigtigt at afkøle hundens bug, og dermed poter.
    Gør det til en god oplevelse, at afkøle hunden for derefter at gå tur eller til træning.
    …Det er positiv oplevelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *