Hundeforsikring

Hundeforsikring

Hvis du har hund, kan det være en rigtig fornuftig ide at have en hundeforsikring. Den kan være værdifuld, hvis din hund bliver syg eller hvis den på anden vis bliver skadet. Hunden er som et familiemedlem og derfor er det naturligvis vigtigt at tage sig af hunden på bedst mulig vis. Hvis din hund bliver syg eller kommer til skade kan det blive rigtigt dyrt at få den behandlet. Ved at du er forsikret, undgår du, at du vil stå i en svær situation i fremtiden, da din forsikring vil dække behandlingen, uanset om du har råd eller ej. Derfor kan du finde og sammenligne hundeforsikringer herunder!

Hvad dækker en hundeforsikring?

Det afhænger af den enkelte forsikring, hvad hundeforsikringen dækker, men det vil oftest indbefatte:

 • Hvis din hund bliver skadet eller kommer ud for en ulykke og behøver genoptræning efterfølgende.
 • Hvis du bliver syg og af denne årsag ikke kan passe din hund. I dette tilfælde kan forsikringen betale en hundepension, som tager sig godt af din hund.
 • Nogle racer har en arvelig disponering overfor nogle sygdomme. Det er vigtigt, at du har undersøgt, om hundeforsikringen dækker disse sygdomme.
 • Hvis din hund bliver syg eller kommer til skade, så vil hundeforsikringen dække behandlingen.

 

Den lovpligtige hundeforsikring

Det er i Danmark lovpligtigt, at du har en ansvarsforsikring af din hund.  Hvis du ikke har sådan en forsikring, kan det koste dig virkelig mange penge, hvis din hund skader andre mennesker eller hvis din hund for eksempel er skyld i en trafikulykke. Du kan desuden blive straffet for ikke at have en ansvarsforsikring.

Du skal være opmærksom på, at der er forskel på en ansvarsforsikring og en hundeforsikring. Ansvarsforsikringen dækker, hvis din hund gør skade på andre eller på deres ting, hvorimod hundeforsikringen vil dække dig, hvis din hund kommer til skade.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en hundeforsikring?

Hunderacen: Du skal være opmærksom, hvilke sygdomme, som din hunds hunderace kan have, idet nogle sygdomme er arveligt disponeret. Da nogle forsikringsselskaber tager forbehold for netop disse sygdomme, vil du ikke være forsikret på dette område. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i, om forsikringsselskaber har forbehold eller om forsikringsselskabet dækker alt.

Hvilke krav har forsikringsselskaberne til dig?

Før du kan tegne en hundeforsikring, skal du oftest følge følgende krav:

 • Vaccine: Det er af mange forsikringsselskaber et krav, at din hund skal vaccineres ved det årlige sundhedscheck hos din dyrlæge.
 • Hundealder: Det er mange af forsikringsselskaberne, der har et krav til, hvor gammel din hund må være, hvis den skal kunne forsikres. Grænsen hos de fleste forsikringsselskaber er 4 til 5 år gammel.
 • ID-mærkning: Flere forsikringsselskaber kræver, at din hund er ID-mærket med enten en mikrochip eller en tatovering.
 • Registrering af hunden: Oftest vil forsikringsselskabet kræve, at du har din hund registreret i Dansk Hunderegister.
 • Sundhedsattest: Forsikringsselskabet kan kræve, at du skal indlevere en sundhedsattest, hvis din hund er lidt ældre. Men hunden må stadigvæk ikke være ældre end den øvre grænse.
 • Oplysninger af tidligere sygdom og/eller skader: Forsikringsselskabet kan også kræve, at du skal oplyse om tidligere sygdomsforløb eller skader. Det betyder også, at forsikringsselskabet kræver, at din hund på nuværende tidspunkt skal være rask og sund.
 • Dyrlægen skal være medlem af Den Danske Dyrlægeforening: Du skal også være opmærksom på, om din dyrlæge er medlem af Den Danske Dyrlægeforening, da mange forsikringsselskaber kræver, at din dyrlæge er medlem af denne organisation.
 • Forsikringssummen: Forsikringssummen afhænger i høj grad af hvilket forsikringsselskab, der er tale om. Derfor skal du særligt være opmærksom på forsikringssummen. Forsikringssummen betyder nemlig, hvor meget forsikringsselskabet dækker om året. Endvidere skal du være opmærksom på, at forsikringssummen bliver nedskrevet, desto ældre din hund bliver.
 • Selvrisiko: Selvrisikoen hos de forskellige forsikringsselskaber er også meget varierende. Du skal dog være opmærksom på, at en lav selvrisiko ikke nødvendigvis er det bedste, da nogle forsikringsselskaber med en højere selvrisiko, dækker mere.
 • Løbetid på forsikringen: Du skal naturligvis være opmærksom på, hvor mange år som hundeforsikringen dækker. Nogle forsikringer dækker kun en årrække til hunden har nået en vis alder, hvorimod andre forsikringer dækker hele hundens liv. Det anbefales, at du dækker hele hundens liv.
 • Direkte skaderefusion: Det kan også være fornuftigt at have direkte skaderefusion, hvor dyrlægen lægger ud for det fulde beløb, indtil at forsikringsselskabet afregner med dyrlægen. Således skal du ikke selv punge ud på noget tidspunkt. Der er oftest en nedre grænse for direkte skaderefusion, som du skal være opmærksom på.

Vil du have mere information til din mail?

Tilmeld dig nyhedsbrevet herunder! Du vil løbende få meget mere information om kæledyr, hunde, katte og heste!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *