En historie om hvorfor det kan være en god ide at have en hundeforsikring

For mig er det en principsag, at man forsikrer sig mod fremtidige risici, hvis muligt. Så det var helt naturligt for mig, at både min hund og mine katte, selvfølgelig skulle sygeforsikres, så snart som muligt, efter deres fødsel.

Forventede ikke at skulle bruge en sygeforsikring!

Jeg regnede ikke med, at jeg skulle få brug for hundeforsikringen så hurtigt, eller i så omfattende grad, dengang jeg tegnede forsikringen. Det er den første forsikring, jeg nogensinde, har måttet gøre nytte af.

Min hund var kun 5 mdr. da hun blev voldsomt syg med ørebetændelse. Hun havde tydeligvis mange smerter, og voldsom kløe, hvor hun kradsede ørerne til blods. Det krævede vagtdyrlæge, mere end én gang, før hun endelig blev diagnosticeret med svær fødevareallergi.

Måske hundeforsikringen reddede livet

Havde jeg ikke forsikret hende allerede inden, de første symptomer viste sig, ville hun ikke kunne forsikres imod noget som helst, der ville have med allergien, at gøre. Jeg ved ikke, om hun ville have været i live i dag så, da min økonomi har ændret sig voldsomt, i de år jeg har haft hende, fra at have en god løn, til at være på førtidspension, og penge derfor uundværligt ville have spillet en faktor, i hendes mange, mange, mange besøg hos dyrlæge/vagtdyrlæge, de sidste små 10 år. Men heldigvis, så var hun jo sygeforsikret.

Rutineindgreb steg til 14.000 kroner!

Den svære allergi har fulgt hende hele hendes liv, og har krævet mange dyrlægebesøg både i, og uden for vagten, komplikationer til rutineindgreb, som fik prisen på et rutineindgreb til at stige fra 4000 kr. til 14.000 kr. inden sygdomsforløbet var færdigt etc.
Jeg har den regel, at det aldrig skal være for mangel på pengene til ordentlig dyrlægebehandling, at jeg afliver et dyr. Har jeg ikke råd til sygeforsikring, så har jeg ikke råd til at have et kæledyr. Et ufravigeligt krav til mig selv, og for mine dyr.

Kostede dog 4.000 kroner da livmoderen skulle fjernes

Et eksempel på en regning der ville have ruineret mig, var da min vovse skulle neutraliseres/have fjernet livmoderen. Der var flere årsager til, at den skulle fjernes, allergien var en af dem, da hormonerne i forbindelse med løbetiden, nedsatte min vovses immunforsvar, og den derfor fik flere, og voldsommere allergianfald, op til, under, og efter hver løbetid. Udover allergien er min vovse sund og rask, og langt de fleste af årets dage, har hun ingen symptomer, heldigvis, så der var intet der talte imod indgrebet. Indgrebet ville skulle koste omkring 4000 kr. Indgrebet var ikke dækket af forsikringen, da det var et forebyggende, og ikke behandlende indgreb. Dette er fuldt forståeligt, efter min mening.

Ved at dø to gange

Desværre betød min vovses allergi, at der tiltrådte voldsomme komplikationer. Hun fik en voldsom og meget sjælden reaktion på de sting, hun var syet med indvendigt, da såret skulle lukkes. Hun blev dødssyg, og var i de flg. 2 mdr. ved at dø 2 gange af blodforgiftning (begge tilfælde krævede vagtdyrlæge), og imellem disse besøg, så var hun ved egen dyrlæge flere gange, for at forebygge yderligere komplikationer, behandle med kvalmestillende, smertestillende, antibiotika i store doser, alt sammen givet via indsprøjtninger (dermed dækket af forsikringen). (Udleveret medicin, altså medicin der skal gives igennem munden, er ikke dækket af min forsikring, da forsikringen er så gammel. I dag kan man tilkøbe dækning af al medicin).

For 5.000 kroners udgifter om året

Rigtig mange af mine større dyrlægeregninger er vagtdyrlægeregninger, eller indgreb hvor et alm. lillebitte sår, som mange knap nok ville bemærke, ved deres egne hunde, pga. min vovses allergi vil, selv i normal åbningstid, komme til at koste omkring 5000 kr. i gennemsnit, da hendes immunforsvar kan få et loppebid til at udvikle sig til eksplosiv hudbetændelse (hotspot).

Sygeforsikring til katte

Jeg har betalt sygeforsikringer til mine katte i over 10 år, og vi har indtil videre (7-9-13) aldrig haft brug for, at gøre brug af dem. Men jeg synes på ingen måde, at de penge er spildt. Da de giver mig en indre ro ved tanken om, at penge ikke bliver det der afgør, om jeg må vælge mellem behandling eller aflivning.
Her omplaceres der heller ingen dyr, medmindre ny ejer, garanterer, at de sygeforsikres.

 

Vil du have mere information til din mail?

Tilmeld dig nyhedsbrevet herunder! Du vil løbende få meget mere information om kæledyr, hunde, katte og heste!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *