Elsker din hund dig?

Elsker din hund dig?

Det er ikke altid nemt at forstå hunden. Hvordan ser du, at din hund elsker dig? Det kan du finde ud af, hvis din hund gør noget af følgende. Læs videre her.

 1. Hvis i gaber på samme tid.

Hvis din hund gaber på samme tid som dig, så kan det være et tegn på, at din hund føler sig tryg og har det godt. Du kan derfor sagtens gabe om kap med din hund.

 1. Hvis din hund læner sig op ad dig.

Hvis din hund læner sig op af dig, imens den eksempelvis sidder, så udtrykker det stolthed og ømhed. Hunden forsøger altid på at få det bedste venskab, den kan, hvilket er årsagen til, at den vil være så tæt på dig som muligt.

 1. Hvis din hund kigger dig dybt i øjnene.

De fleste vil tro, at det er et dårlig tegn, at deres hund kigger dem i øjnene. Det er det ikke nødvendigvis. Det kan nemlig være et tegn på værdsættelse og hengivenhed – kærlighed til dig.

Hvis du eksempelvis får øjenkontakt med din hund, mens den putter eller leger, så vil i begge danne oxytocin, der er det samme hormon, som nybagte mødre danner, når de knytter bånd med deres nyfødte barn.

 1. Hvis din hund forsøger at efterleve dine regler.

Hunde har forskellige personligheder, så det er bestemt ikke alle hunde, der er lige nemme. Men hvis din hund forsøger at gøre alt hvad du beder den om, så er det et tegn på respekt.

 1. Hvis din hund forsøger at kommunikere med dig.

Hvis din hund, som det første, kommer hen til dig, når du kommer ind af døren eller hvis den blot opsøger dig på anden vis, så er det et tegn på, at hunden ser dig som værende en ven.

 1. Hvis din hund udviser glæde overfor dig.

Ved hjælp af en MRI kan man scanne hundens aktivitet i hjernen. Det har vist, at hunden har følelser på samme måde som mennesker. Hvis din hund virker glad for dig, kan det faktisk være oprigtige følelser som menneskers.

 1. Hvis din hund lytter til din stemme.

Selvom man ikke altid skulle tro det med nogle hunde, så lytter hunde faktisk efter deres ejere. Hunde forstår det, du siger, ved at skille ordene fra tonen. Hvis din hund reagerer på din stemme og kommer løbende, hvis du eksempelvis kalder på den, så er det fordi den holder af dig.

 1. Hvis din hund vil putte med dig efter aftensmad.

Der er altid en genvej til hundens hjerte igennem mad (er det i øvrigt ikke også sådan med mennesker?). Det er oftest det menneske, der giver hunden mad, der er yndlingspersonen i hjemmet. Nogle hunde viser deres taknemmelighed ved at putte med dens ejer efterfølgende.

 1. Hvis din hund udtrykker sig via dens øjenbryn.

Hunde udtrykker sig på mange måder. Det er ikke kun halen, der giver udtryk for hundens tilstand. Hundens øjenbryn kan også være en vigtig indikator på, om hunden er glad eller ej. Din hund vil løfte sine øjenbryn, når den er glad. Hvis den derimod ikke er glad, vil den sænke sine øjenbryn.

 1. Hvis din hund kigger længselsfuldt efter dig.

Har du nogensinde set din hund kigge langt efter dig, når du er taget hjemmefra? Så er det et tegn på, at den holder af dig og vil savne dig. Den vil glæde sig til, at du kommer hjem igen.

 1. Hvis din hund bringer sit yndlingslegetøj til dig.

Jeg tror, at de fleste hundeejer har prøvet at få en ulækker bamse i hånden fyldt med savl af sin hund. Du skal bare huske på, at hunden har en god intention. Selvom det kan virke til, at hunden bare vil lege, så er det ikke altid tilfældet. I andre tilfælde vil den blot dele med dig ligesom venner gør. Hvis det er tilfældet, så skal du huske at rose din hund.

 1. Hvis din hund vil sove i nærheden af dig.

Det er bestemt ikke alle, der inviterer deres hunde ind i soveværelset. Hvis det er tilfældet, at hunden forsøger på at sove sammen med dig eller i nærheden, så er det en kærlighedserklæring til dig. Det er både loyalt og beskyttende.

 1. Hvis din hund er vildt glad for at se dig, når du kommer hjem.

Er din hund mega glad, når du kommer hjem? Så er det naturligvis et tegn på, at den er glad for at se dig. Det kan være hundens største højdepunkt på dagen.

Hvis du kan genkende disse tegn, så holder din hund helt sikkert meget af dig.

Vil du have mere information til din mail?

Tilmeld dig nyhedsbrevet herunder! Du vil løbende få meget mere information om kæledyr, hunde, katte og heste!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *