Affenpinscheren

Affenpinscheren

Affenpinscher er en mindre skægget abehund med en samarbejdende attitude og et moderat aktivitetsniveau. Du kan læse mere om Affenpinscheren her.

Affenpinscherens mentalitet

Leder du efter en livlig selskabshund, så vil Affenpinscheren være lige noget for dig. Hunderacen har et unikt, specielt udseende og har desuden en karakter, der beskrives som værende opbrusende og usædvanlig. På trods af at Affenpinscheren skulle være samarbejdsvillig, så kan den også være stædig og uvillig. Overfor familien er Affenpinscheren en hund, som er kærlig og søgende efter kontakt. Fremmede derimod, vil den afvise med sin gøen. Der er tale om en hund med en ret unik karakter.

Affenpinscherens behov

Det kræver lidt at have en Affenpinscher, idet den behøver moderat og varieret motion, samt tæt kontakt med alle familiemedlemmer. Hvis Affenpinscheren skal have et sundt forhold til fremmede hunde og mennesker, er det vigtigt at den tidligt bliver socialiseret.

Affenpinscherens højde

Hunderacen er en mindre hunderace med en højde fra 25 til 30 centimeter.

Affenpinscherens vægt

Affenpinscherens vejer ikke meget. Den vejer fra 3 til 4 kilo.

Affenpinscherens farver

Den normale farve for en Affenpinscher er sort, men både brune og grå aftegninger eksisterer.

Affenpinscherens aktivitetsniveau og instinkter

Selvom man ikke skulle tro det, så har Affenpinscheren været en effektiv dræber af rotter. Derfor ligger jagtinstinktet i høj grad stadigvæk i racen, der har et stort behov for varieret motion. Dette indbefatter gåture i forskellige naturomgivelser. Affenpinscheren vil undersøge omgivelserne med stor nysgerrighed.

Pleje af Affenpinscherens pels

Affenpinscherens hår er tæt og hårdt. Som du muligvis kan se på billedet, så giver håret et abeagtigt udseende. For at behandle pelsen skal den børstes cirka en gang om ugen, så hunden er beskyttet i alt salgs vejr. Endvidere er det vigtigt at klippe kløerne på Affenpinscheren og sørge for at rense dens tænder for tandsten.

Affenpinscherens oprindelse

Der er har været meget undren over, hvor Affenpinscheren oprinder fra. Racen er udskilt fra dværgpinscher tilbage til 1800-tallet. I dag er der ikke mange Affenpinschere tilbage, hvoraf de fleste befinder sig i Nordamerika.

Affenpinscherens hjemland

Affenpinscherens hjemland er Tyskland.

Vil du have mere information til din mail?

Tilmeld dig nyhedsbrevet herunder! Du vil løbende få meget mere information om kæledyr, hunde, katte og heste!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *